Udklip

Cannes

ved den Franske Riviera er en by fuld af drømme. Ferie, palmer, overdådige paladser, blå himmel og hav, filmstjerner og royalty til sidst lige luksusyachter og shopping uden grænser. Denne scene er en kontrast til de Provencalske bjergskråninger med forårets mimoser, den gamle by og markeder med alle farverne og dufte. Byen blev grundlagt i 997, ved foden af en bakke, som tjente som udkigspost. Cannes startede som en lille fiskerihavn, der blev kaldt “Portu Canuae” Byen har oplevet Spansk, Engelsk og Saracener invasion.Fra 1834 fik den Franske Riviera et godt ry for sit dejlige klima, efter at Lord Henry Brougham og Vaux besluttede, at tilbringe vinteren her.De endte med at blive i 34 år.Det gjorde Cannes til et fristed for Konger, Dronninger, prinser og hertuger, og for de store forfattere og kunstnere.

Strandpromenaden La Croisette er en af de meget berømte promenader, og det forstår man  godt, den har både en fantastisk udsigt over La Napoule-bugten og Esterel-bjergene, den begynder ved den gamle havn ved Palm Beach og ender ved Palais des Festivals. Den indbyder til at promenere på, ligesom franskmændene gør, der er et mylder af mennesker døgnet rundt. Sæt jer ned og nyd et glas Rôse .

La Croisette har også nogle storslåede offentlige haver herunder en rosenhave med 14.000 roser. Vender man sig om og krydser over midterrabatten med dens palmer og overdådige farveorgie af blomster der bliver udskiftet hele året rundt. Den mondæne del af Cannes er ensbetydende med luksushoteller som Carlton (1911 ) Majestic (1923) Martinez (1920erne), her kan man se røde Ferrarier og smarte damer overlæsset med Louis Voitton rejsetasker.Alle de kendte mærkevare butikker ligger i lange rækker kun afbrudt af dyre restauranter.I 1850 var Croisetten kun en sti, der løb parallelt med havet på tværs af klitterne.

 

Den gamle bydel La Suquet  ligger på en bakke med udsigt over Cannes. det 22 m høje tårn, er den bygning der bedst repræsentere det gamle Cannes. Det blev ødelagt under revolutionen men restaureret på initiativ af byens fiskere, der altid havde brugt det som et referencepunkt, når de navigerede rundt på havet.

 

Free Joomla Lightbox Gallery

Copyright © 2006 -2019. All Rights Reserved. 

14004*01         Kontakt FerieBiot

Feriebiot bruger egne cookies samt cookies fra tredjepart til statistik, indholdsoptimering, præferencer. Ved at klikke OK giver du dit samtykke
Ok